• 7 de juliol de 2020

  Criant Cabells

  Tenim bones notícies per a aquells que senten que estan perdent cabells: els investigadors han descobert a la fi una manera per tal de fer créixer pell peluda humana al laboratori a partir, directament, de cèl·lules mare. Les notícies dolentes són que aquesta tècnica es troba a una petita escala, en estat experimental, i és molt probable que primer s’encamine cap a desenvolupar empelts més realistes per a ferides i cremades, o per a proves lliures d’animals de cosmètics i fàrmacs. Els investigadors han estat fent créixer làmines planes de simples cèl·lules de la pell al laboratori durant més de quaranta anys, però fins ara ha estat impossible recrear tota la complexitat de la pell real, incloent-hi greixos, nervis i pèls. En aquest estudi, cèl·lules adultes de pell humana van ser transformades de nou en cèl·lules tant de les capes més profundes com més superficials de la pell, fent-les créixer juntes en la mateixa placa. El resultat? Petites boletes de pell humana com aquesta, completades amb brots de fol·licles pilosos i nervis incrustats (roig).

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Jiyoon Lee i col·laboradors
  Departament of Otolaryngology, Boston Children’s Hospital, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.