• 17 de febrer de 2020

  De Genolls

  L'artrosi, que afecta els ossos a les articulacions que els fan rígids i dolorosos, té lloc quan el cartílag llis i elàstic que es troba protegint els extrems dels ossos es trenca. La deterioració pot aparéixer per lesions, o desgast, però de qualsevol manera hi ha pocs tractaments disponibles a part de l'alleujament del dolor o de la cirurgia. En la cerca de nous medicaments, els investigadors han trobat dues molècules que semblen protegir i renovar les cèl·lules cartilaginoses. De fet, quan s’injecten juntes als genolls de les rates amb artrosi, les molècules van augmentar l'amortiment del cartílag. El panell superior de dalt mostra el genoll sa d'una rata amb un cartílag gruixut i llis cartílag (blanc). El segon mostra la fase 2 de l'artrosi, el tercer, mostra el procés fins a la fase 4. I l'últim panel mostra la fase 2 d'un genoll després de la teràpia combinada amb clares millores del cartílag. Si aquests resultats poden ser recapitulats en humans, de segur que suposarà un pas al davant per les persones que pateixen d'artrosi a tot arreu.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Paloma Martinez- Redondo i Isabel Guillem-Guillem, i col·laboradors, Salk Institute
  Gene Expression Laboratory, Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autores originals
  Investigació publicada en Protein and Cell, gener de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.