• 18 de febrer de 2020

  Resistència Revestida de Ferro

  Els "superbacteris" resistents als fàrmacs són una amenaça de ràpid creixement per a la salut mundial a causa de l'ús excessiu i inadequat dels antibiòtics, i cal actuar urgentment per a solucionar el problema. El descobriment de nous antibiòtics és una solució, però els bacteris encara podrien desenvolupar resistència en un temps relativament curt. Com a estratègia alternativa, els investigadors estan intentant entendre en primer lloc, com els bacteris es fan resistents als antibiòtics. Aquests tubs d'assaig contenen cultius de Pseudomonas aeruginosa (bacteris resistents que infecten ferides obertes podent provocar infeccions pulmonars severes en persones amb fibrosi quística) cultivades en concentracions creixents de l'antibiòtic kanamicina (d'esquerra a dreta). Curiosament, els bacteris produeixen quantitats creixents d’un pigment verd ric en ferro anomenat piocianina a mesura que augmenten els nivells d’antibiòtics, cosa que sembla ajudar-los a ser resistents al fàrmac. El desenvolupament de fàrmacs que interfereixen amb la producció de piocianina podria ser una bona manera d’evitar que Pseudomonas desenvolupe resistència a molts antibiòtics d’ús comú.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Kui Zhu i col·laboradors
  Department of Biomedical Engineering, Duke University, Durham, NC, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, decembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.