• 21 de juliol de 2020

  Debat sobre la Fertilitat

  Fets en els testicles, els espermatozoides tenen un llarg viatge per davant abans d'emergir amb l'habilitat per a fecundar un òvul. Viatgen des de cadascun dels túbuls seminífers testiculars fins l'epidídim, un llarg tub altament enrotllat on continuen per madurar abans d'eixir a través del vas deferens cap als conductes ejaculadors. Un epidídim funcional és fonamental per a la fertilitat masculina, i a més els investigadors descobriren recentment que açò depén de la seua comunicació amb els testicles durant el desenvolupament. També identificaren una proteïna testicular, NELL2, la qual s'unix a un receptor específic a l'epidídim en desenvolupament que permet finalment desbloquejar la producció de l'enzim OVCH2 (es troba en color magenta en este tall histològic a través de l'epidídim), on les seues interacciones posteriors amb una proteïna superficial espermàtica, ADAM3, són essencials per a la maduració espermàtica. Els ratolins mascle que els falta la proteïna NELL2 són estèrils, patint defectes en la motilitat espermàtica, suggerint així que estes complexes interaccions entre els testicles i l'epidídim, conegudes com a senyalització lumicrinal, tenen implicacions importants per a la investigació de l'esterilitat masculina

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Daiji Kiyozumi i col·laboradors, Osaka University
  Immunology Frontier Research Center, Osaka University, Suita, Osaka
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, juny de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.