• 17 d'abril de 2017

  Desenvolupament Desorientat

  Quan tractes de contindre la teua còlera, notes que el cor s’accelera i la mandíbula s’estreny amb força. L’emoció connecta aquestes dues entitats aparentment dispars. No obstant, això no és tot el que les connecta. Els investigadors van descobrir que durant el desenvolupament tant el cor com la mandíbula depenen de la proteïna PDGFRalfa. La tinció del cartílag (blau) del peix zebra amb ja siga normal (les fotos de l'esquerra) o PDGFRalfa mutant (al mig i a la dreta) va revelar que els mutants tenien defectes en l’estructura de les seues mandíbules. Observant els seus cors també es van observar anormalitats estructurals, que són el resultat del fracàs de les cèl·lules del cor a l'hora de moure’s a les seues posicions correctes durant el desenvolupament. Aquesta migració errònia de les cèl·lules també subjau als defectes de la mandíbula. En els dos casos PDGFRalfa actua com un sensor, captant senyals químics que indiquen a les cèl·lules on anar. Ja siga el desenvolupament del cor o de la mandíbula, PDGFRalfa és necessària per a dirigir les coses a la direcció correcta.

  Escrit per Lux Fatimathas
  Imatge del treball de Joshua Bloomekatz i col·laboradors
  Division of Biological Sciences, UC San Diego, CA, EUA; i Victor Chang Cardiac Research Institute, Austràlia
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.