-
17 d'abril de 2017
Desenvolupament Desorientat
Quan tractes de contindre la teua còlera, notes que el cor s’accelera i la mandíbula s’estreny amb força. L’emoció connecta aquestes dues entitats aparentment dispars. No obstant, això no és tot el que les connecta. Els investigadors van descobrir que durant el desenvolupament tant el cor com la mandíbula depenen de la proteïna PDGFRalfa. La tinció del cartílag (blau) del peix zebra amb ja siga normal (les fotos de l'esquerra) o PDGFRalfa mutant (al mig i a la dreta) va revelar que els mutants tenien defectes en l’estructura de les seues mandíbules. Observant els seus cors també es van observar anormalitats estructurals, que són el resultat del fracàs de les cèl·lules del cor a l'hora de moure’s a les seues posicions correctes durant el desenvolupament. Aquesta migració errònia de les cèl·lules també subjau als defectes de la mandíbula. En els dos casos PDGFRalfa actua com un sensor, captant senyals químics que indiquen a les cèl·lules on anar. Ja siga el desenvolupament del cor o de la mandíbula, PDGFRalfa és necessària per a dirigir les coses a la direcció correcta.
Escrit per Lux Fatimathas
Imatge del treball de Joshua Bloomekatz i col·laboradors
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
Publicat en eLife, gener de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.