• 16 d'abril de 2017

  Mimetisme Estructural

  La briostatina és una substància química que actualment ha començat a testar-se com a tractament per a la malaltia de l'Alzheimer, càncer, i VIH/SIDA. No obstant això, és molt complicada de produir així que podria ser més fàcil desenvolupar components que siguen estructuralment similars a ella, però més fàcils d'obtindre. La briostatina funciona mitjançant la unió a PKC, proteïna trobada en la membrana cel·lular, que desencadena senyals a altres parts de la cèl·lula. Els científics han examinat recentment l'estructura de la PKC –la qual cosa és un repte, ja que només es pot estudiar quan està a la membrana, no en estat pur en un tub d'assaig– i han descobert que la briostatina la fa actuar de manera diferent a la que ho fa quan s’uneix a altres molècules. Amb altres substàncies, la PKC s'incrusta en la membrana cel·lular (model de l'esquerra) mentre que amb briostatina apenes entra i s'inclina (model de la dreta). Això podria explicar els efectes de la briostatina, i ajudarà en la recerca del desenvolupament de substàncies que poden fer el mateix a la PKC.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Departments of Chemistry and of Chemical & Systems Biology, Stanford University, Stanford, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Comunications, febrer de 2017


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.