• 15 de setembre de 2021

  Destinats a Entregar

  Imagina un missatger en bicicleta decidit que s'enfronta a terrenys difícils, que lluita contra els forts vents i que navega per un laberint de carreteres il·luminades per oferir tractament urgent a un pacient remotament aïllat. Aquest és el viatje de MANiAC (nanorods alineats magnèticament en càpsules d'alginat), petits robots dissenyats per subministrar fàrmacs a punts del cos de difícil accés. Aquests robots poden moure's contracorrent, pujar pendents i navegar a través del teixit, tot controlat mitjançant camps magnètics (representades en diferents situacions del test, i després depositant colorants al voltant del material de cervell de rata i medul·la espinal de ratolí). La distribució precisa de fàrmacs, particularment per malalties al sistema nerviós central, pot ajudar amb les condicions de dificultat de tractament alhora que disminueixen l'impact en altres regions. Superar els reptes físics de navegar al cos és essencial per fer aquesta tecnologia funcional, proporcionant paquets de tractament precisos on és més necessari per a pacients de tot arreu.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo (adaptat) del treball de Lamar O. Mair i col·laboradors
  Multi-Scale Robotics and Automation Lab, School of Mechanical Engineering, Purdue University, West Lafayette, IN, EUA
  Vídeo publicat originalment sota llicència Creative Commons
  Publicat en Frontiers in Robotics and IA, juliol de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.