• 12 d’octubre de 2015

  Desxifrant l’Atractiu

  Als mitjans de comunicació sovint se'ls culpa per exercir pressió sobre les dones a ser súper primes; però les dones primes, ¿realment atrauen els homes? L'atracció física està impulsada en part per l'aptitud i la capacitat de produir una descendència sana –però mentre que les dones primes són menys propenses a patir malalties com la diabetis i afeccions del cor, les dones més grosses han estat històricament en millors condicions per a resistir la fam. Els científics usaren estos factors de pes per a calcular l'aptitud òptima i van arribar a la conclusió que els homes haurien de trobar la dona més atractiva amb un índex de massa corporal (IMC) de 24 a 24,8, que és la part alta del pes normal. No obstant això, quan li són mostrades als hòmens imatges de figures femenines, com els exemples en la foto, es preferix un índex de massa corporal menor d'al voltant de 19. Açò es correspon amb l'índex de massa corporal mitjana de les dones de 18-20 anys d'edat, l'edat de màxima fertilitat, la qual cosa demostra que el model d'atractiu també ha de tindre en compte la joventut.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge cortesia de Mark Faries
  Institute of Genetics and Developmental Biology, Chinese Academy of Sciences, Beijing, Xina i Institute of Biological and Environmental Sciences, University of Aberdeen, Regne Unit
  Drets reservats per l'autor original
  Investigació publicada en PeerJ, agost de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.