• 9 de setembre de 2019

  Diabetis en Placa

  A la diabetis tipus I, el sistema immunitari del cos destrueix les cèl·lules del pàncrees que normalment produirien l'hormona insulina, les cèl·lules beta. Els pacients amb aquest tipus de diabetis necessiten per tant un subministre d'insulina de per vida per mantindre's saludables. Uns investigadors estan tractant d'esbrinar, què provoca la mort d'aquestes cèl·lules beta, que residixen en zones del pàncrees anomenades illots de Langerhans, de manera que algun dia es podrien substituir les molèsties i la invasivitat de les dosis freqüents d'insulina per una cura. Amb aquesta finalitat, els enginyers de teixits estan fent créixer cèl·lules d'illots pancreàtics (tenyit de morat a la imatge) amb xarxes de suport de vasos sanguinis (en verd) al laboratori. En comparar aquests illots cultivats a partir de cèl·lules dels pacients amb els procedents de cèl·lules sanes, els investigadors obtindran pistes sobre els contratemps moleculars que provoquen la destrucció de les cèl·lules beta i, amb sort, formes d'aturar-la.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del UC San Diego School of Medicine
  University of California San Diego School of Medicine, Diabetes Research Center
  Drets de la imatge reservats per UC San Diego School of Medicine
  Beques NIH concedides a la UC San Diego School of Medicine per a projectes de recerca multinstitucionals per investigar la diabetis tipus 1

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.