• 10 de setembre de 2019

  Problemes Musculars

  Quan alces pesos al gimnàs, un petit grup de cèl·lules treballa hores extra per a produir el material necessari per a la teua expansió física. I quan et danyes a tu mateix excedint-te, aquest mateix grup, les cèl·lules musculars satèl·lit, proporcionen el subministrament necessari de cèl·lules sanes. No es coneix bé com aquestes cèl·lules saben quan entrar en acció. Un factor implicat és una proteïna anomenada PLK1, però és difícil d'estudiar. Un nou enfocament bloqueja la seua activitat en les cèl·lules musculars dels ratolins. Aquests ratolins es desenvolupaven correctament, però els seus músculs no podien curar-se quan es lesionaven (foto d'una setmana després d'una lesió, amb noves cèl·lules en roig). Sense la PKL1, les cèl·lules reposadores es bloquejen abans de duplicar-se i finalment, sautodestrueixen. Les cèl·lules es divideixen més lentament en les persones majors, per tant desxifrar com estan regulades pot ajudar a millorar la recuperació de lesions en persones majors i podria tenir implicacions en pacients que actualment prenen bloquejadors de PLK1 per a contrarestar el càncer.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Zhihao Jia i Yaohui Nie, i col·laboradors
  Department of Animal Sciences, Purdue University, West Lafayette, IN, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, agost de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.