• 1 d'agost de 2020

  Diferents Manifestacions

  Amb la primera onada de la pandèmia COVID-19 a Regne Unit, gran part de l'atenció s’està orientant cap a la manera en com els sistemes sanitaris faran front a la COVID-19 durant la temporada de grip. Tant la infecció amb SARS-CoV-2, el virus que provoca COVID-19, com els virus de la grip, poden desencadenar una pneumònia i lesions pulmonars. Però hi ha diferències en els danys que causen? Actualment, un grup d'investigadors es troben estudiant-ho mitjançant la comparació de tomografies computades pulmonars (imatges) de pacients amb pneumònia que van resultar positius per a SARS-CoV-2 (esquerra) o grip (dreta). El programari, basat en intel·ligència artificial, va analitzar les lesions detectades (roig). Les lesions en la pneumònia provocada per la COVID-19 es van trobar, més sovint, a les regions perifèriques de pulmó i a prop de les membranes que revestixen els pulmons (la pleura) si es compara amb lesions de la pneumònia de la grip. En canvi, la pneumònia provocada pel virus de la grip va mostrar, en general, que les vies respiratòries s'omplen de moc i s’acumulen líquids entre la pleura. Aquestes diferències no són prou significatives per a ajudar al diagnòstic, però aquest enfocament pot ajudar a identificar les lesions i avaluar el tractament.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge de Liaoyi Lin i col·laboradors
  Department of Radiology, The First Affiliated Hospital of Wenzhou Medical University, Wenzhou, Xina
  Drets de la imatge reservats per ARRS (the American Roentgen Ray Society)
  Investigació publicada en American Journal of Roentgenology, juliol de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.