• 20 de novembre de 2016

  Disposició Nerviosa

  Els nervis del nostre sistema nerviós perifèric treballen com si foren cables elèctrics, transportant missatges des del nostre cervell i mèdul·la espinal o cap a la resta del nostre cos. Per ajudar a transportar aquests missatges, les prolongacions de les neurones (també conegudes com axons, la secció transversal dels quals es mostra ací acolorida amb morat) estan embolcallades per una capa aïllant constituïda per cèl·lules de Schwann (acolorides amb verd), les quals produeixen gruixudes capes de mielina (acolorides amb negre). Recentment, els investigadors han descobert que quan una ruta genètica, anomenada la ruta polycomb, és activada, les cèl·lules de Schwann són redirigides per restaurar axons lesionats. Els canvis en la seua regulació genètica reprogramen les cèl·lules de Schwann per a dissoldre la mielina existent i per a produir mielina de recanvi en l’axó regenerat, revelant que les cèl·lules de Schwann poden tindre més d’un paper en el nostre sistema nerviós. Podria descobrir-se que aquest tipus de ruta genètica de regulació jugara un paper important en altres afeccions relacionades amb el dany dels nervis.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de John Svaren
  Waisman Center, University of Wisconsin, Madison, WI, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Journal of Neuroscience, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.