• 26 de maig de 2020

  Disseny Socialment Distanciat

  Amb la demanda de les mascaretes vitals N95, excedint l’oferta, una solució per als hospitals és que les esterilitzen i les reutilitzen. Però com? A falta d’un equip específic que esterilitze les mascaretes, un grup d’enginyers de la Universitat de Lehigh en Bethlehem, Pensilvania, ha decidit assumir el problema i dissenyar un per a l’hospital local, St Luke’s. Sorprenentment ho van aconseguir sense haver-se reunit físicament ni tan sols amb els membres de l’hospital. Utilitzant e-mails, telefonades o vídeo-telefonades, l’equip desenvolupà el disseny des de les seues cases. Després van adquirir les peces via online per a construir els components individuals, que entregaren en llocs específics de l’hospital, prèviament acordats, perquè el personal de l’hospital els recolliren. Posteriorment, els operaris i enginyers de l’hospital muntaren els components in situ. L’equip (a la imatge) el qual pot esterilitzar diversos milers de mascaretes al dia, està plenament operatiu assistint al personal sanitari de St Luke’s, el que significa que també poden atendre de manera segura als pacients.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge i recerca de St. Luke's University Health
  En col·laboració amb Lehigh University, Bethlehem, PA, EUA
  Drets de la imatge reservats per St. Luke's University Health Network
  Comunicat de premsa publicat per Lehigh University, abril de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.