• 27 de maig de 2020

  Assajos i Tremolors

  El fred extrem o la por poden fer-te tremolar. Però si aquests tremolors temporals duraren un temps considerable, es convertirien en un problema debilitant. La tremolor, una agitació incontrolada d’una part del cos, és el trastorn de moviment més comú. Tot i així, els tractaments estan limitats per la nostra comprensió incompleta sobre els mecanismes cerebrals que hi estan darrere. Un nou estudi ha revelat que les cèl·lules de Purkinje (en blau en el cerebel del ratolí de la fotografia) estan involucrades. Les cèl·lules de Purkinkje envien senyals regulars a altres àrees del cervell, i quan es bloquejaren, els tremolors en els ratolins es varen detindre. Una inspecció més minuciosa va mostrar que els tremolors comencen quan els senyals regulars es modifiquen per a enviar ràfegues esporàdiques. Els investigadors foren capaços de reduir la tremolor al realitzar una estimulació cerebral profunda, tractament que de vegades s’utilitza en altres àrees del cervell, i provocar-la al alterar el comportament d’aquestes cèl·lules. Aquesta comprensió amb major profunditat pot ajudar a controlar la tremolor.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball d'Amanda M Brown i col·laboradors
  Department of Pathology and Immunology, Baylor College of Medicine, Houston, TX, EUA
  Imatge publicada origanalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.