• 14 de juliol de 2021

  Edició de Còpia

  Amb l'augment de la resistència als insecticides, l'edició de gens ofereix un enfocament alternatiu per combatre els insectes que esdevenen vectors de transmissió de malalties. Els científics comencen a provar el sistema CRISPR/Cas9 per alterar gens específics de l’ADN d’un organisme i propagar aquests canvis a les generacions futures, un procés conegut com a impuls genètic. Els elements clau d’aquest conjunt d’eines inclouen un enzim que talla l'ADN, Cas9, i un ARN guia, que dirigeix Cas9 a la seqüència correcta. Les cèl·lules que porten una variant genètica dissenyada a més d'aquests components escindiran altres còpies de la seqüència diana, reparant-les després seguint la plantilla de la seqüència modificada. Això assegura que la variant s’estenga de manera efectiva a través d’una població (en el nostre cas, els mosquits salvatges).

  Partint dels mosquits Anopheles i Aedes, els investigadors han dissenyat recentment eines efectives per als mosquits Culex (mostrats ací en forma larvària), que transmeten malalties greus que inclouen la del virus del Nil occidental i la malària aviària, obrint el camí a possibles mètodes d'impuls genètic que puguen controlar aquestes espècies.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Vídeo de Gantz Lab, University of California San Diego
  Section of Cell and Developmental Biology, University of California San Diego, La Jolla, CA, EUA
  Drets del vídeo reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, maig de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.