• 14 d'abril de 2019

  El Camí de Schwann

  Els científics han demostrat que les proteïnes que ajuden a la sang a coagular, també poden degradar les nostres cèl·lules nervioses, i poden tenir un paper important en les malalties neurodegeneratives. La protecció contra aquest dany prové de les cèl·lules de Schwann, que creen un protector aïllant al voltant de les projeccions tiliformes dels nervis. En un ratolí amb nervis envoltats de cèl·lules de Schwann (verd clar, esquerra), els nervis sans es poden veure disposats en un patró ordenat. Sense les cèl·lules de Schwann (dreta), els nervis es troben clarament degradats. L'equip va provar que aquest dany es deu a un factor de coagulació de la sang, anomenat trombina, que es produeix pels músculs als quals es connecten els nervis. Els ratolins que tenien cèl·lules de Schwann però sense trombina, van experimentar menys degradació que aquells amb nivells típics de trombina. El següent pas és explorar el paper que la trombina juga en malalties neurodegeneratives.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatges del treball de Thomas W. Gould i col·laboradors
  Peptide Biology Laboratories, Salk Institute, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PLOS Genetics, març 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.