• 19 d'abril de 2016

  El Cor de la Vida

  Totes les coses vives depenen de les proteïnes, les 'rajoles' moleculars de la vida, fetes de petits compostos químics (aminoàcids) enfilats en seqüències específiques. Diferents tipus de proteïnes formen les estructures robustes dins de les cèl·lules que els donen la seua forma, digerixen els aliments, reconeixen les infeccions invasores i molt, molt més. I fins i tot les estructures biològiques més simples a la Terra, els virus microscòpics, estan plens de proteïnes que empaqueten el seu material genètic creant una coberta, la qual els permet infectar i multiplicar-se en les cèl·lules d'éssers humans o d'altres organismes. Els investigadors estan utilitzant una nova tècnica, coneguda com ‘clic químic’, per espiar les proteïnes dels virus acabats de fer (de color blanc en aquesta imatge) mentre estan acoblant-se a partir d'aminoàcids en les cèl·lules vives. Mitjançant l'estudi de com aquestes proteïnes es realitzen en temps real, els científics poden començar a entendre com les cèl·lules responen a les infeccions virals i desenvolupar noves formes d'ajudar en la lluita contra ells.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Catherine Teo
  Imperial College London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Guanyador de The People's Choice Award en la competició Imperial Innovations' 'The Art of Research' de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.