• 3 d'agost de 2021

  El Joc de la Regeneració

  Encara que siga només d'un quart de mil·límetre d'amplària, aquesta microesfera biodegradable podria ser la clau per reparar els danys causats per la pèrdua de flux sanguini al múscul cardíac durant un atac al cor. Ja que el cor té una habilitat limitada per l'autorreparació, aquests danys porten a un increment al risc d'insuficiència cardíaca. Els investigadors estan provant si les microsferes empaquetades amb cèl·lules de múscul cardíac fabricat al laboratori poden ser entregades directament al cor per reparar qualsevol dany. Al voltant d'un milió de persones en el Regne Unit són afectades per insuficiència cardíaca, una xifra que augmenta perquè sobreviuen més persones que mai als atacs de cor. Són necessaries més investigacions per assegurar que aquestes xicotetes microsferes són un tractament segur i efectiu per les persones que han patit atac de cor, però ofereixen esperança per que pugam ajudar a curar els seus cors trencats en el futur.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge de Annalisa Bettini, UCL
  University College London, Londres, Regne Unit
  Drets de la imatge de Annalisa Bettini
  Investigació de la British Heart Foundation presentada a la conferència British Cardiovascular Society, juny de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.