• 9 de gener de 2017

    El Millor Sabor Possible

    Si et mires a l'espill i traus la teua llengua, veuràs que està coberta de petites protuberàncies. Es tracta de papil·les linguals, que alberguen els petits corspuscles gustatius que et permeten gaudir del menjar. Aquesta imatge mostra un primer pla d'una de les papil·les gustatives de la llengua d'un ratolí, tenyida amb tints fluorescents que destaquen l'ADN (blau) o altres molècules (roig i verd). Els investigadors han descobert que una molècula anomenada Hedgehog juga un paper important en el desenvolupament de papil·les gustatives mentre un fetus creix a l'úter, així com mantenir-les saludables al llarg de la vida adulta, regenerant-se cada deu dies. Això explica per què alguns tractaments contra el càncer que funcionen bloquejant a Hedgehog poden provocar que els pacients perden el seu sentit del gust. La comprensió de com això succeeix podria ajudar a millorar tractaments del càncer en el futur i també assenyalar maneres d'ajudar a altres persones als que les papil·les gustatives no funcionen correctament.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge del treball d'Alexandre N.Ermilov, Archana Kumari i Libo Li, i col·laboradors/es
    University of Michigan, Ann Arbor, MI, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en PLOS Genetics, novembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.