• 9 de gener de 2017

  El Millor Sabor Possible

  Si et mires a l'espill i traus la teua llengua, veuràs que està coberta de petites protuberàncies. Es tracta de papil·les linguals, que alberguen els petits corspuscles gustatius que et permeten gaudir del menjar. Aquesta imatge mostra un primer pla d'una de les papil·les gustatives de la llengua d'un ratolí, tenyida amb tints fluorescents que destaquen l'ADN (blau) o altres molècules (roig i verd). Els investigadors han descobert que una molècula anomenada Hedgehog juga un paper important en el desenvolupament de papil·les gustatives mentre un fetus creix a l'úter, així com mantenir-les saludables al llarg de la vida adulta, regenerant-se cada deu dies. Això explica per què alguns tractaments contra el càncer que funcionen bloquejant a Hedgehog poden provocar que els pacients perden el seu sentit del gust. La comprensió de com això succeeix podria ajudar a millorar tractaments del càncer en el futur i també assenyalar maneres d'ajudar a altres persones als que les papil·les gustatives no funcionen correctament.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball d'Alexandre N.Ermilov, Archana Kumari i Libo Li, i col·laboradors
  University of Michigan, Ann Arbor, MI, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Licence (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, novembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.