• 24 de març de 2022

  El Primer Obstacle de la Vida

  Perquè un embaràs siga exitós, hi ha milers de passos que han d'anar bé, però un dels primers obstacles és la implantació de l'embrió, on l'òvul fecundat s'ha d'aferrar al revestiment de l'úter perquè puga començar a adaptar-se a l'embaràs. Qualsevol error en aquest procés provocaria un embaràs fallit. De fet, aproximadament el 75% dels embarassos fallits estan relacionats amb defectes en aquesta fase d'implantació i, malauradament, sabem poc sobre com funciona aquest procés. Shp2 és una proteïna que es fa cada vegada més abundant a mesura que els embrions s'implanten al revestiment uterí. Els investigadors van descobrir en ratolins que la falta de Shp2 (fila inferior de la imatge) va resultar en un lloc d'implantació d'una mida més menuda (la forma circular central), la qual cosa va significar, finalment, que l'embrió no poguera sobreviure. Per a les dones que patixen una pèrdua precoç i recurrent de l'embaràs, Shp2 pot ser un objectiu crític no només per diagnosticar d'una manera més eficaç, sinó també per tractar les persones amb problemes d'infertilitat.

  Escrit per Sophie Arthur
  Imatge del treball de Jianghong Cheng, Jia Liang i Yingzhe Li, i col·laboradors
  School of Pharmaceutical Sciences, State Key Laboratory of Cellular Stress Biology, Xiamen University, Xiamen, Fujian, Xina
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, gener de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.