• 24 de març de 2022

  El Primer Obstacle de la Vida

  Perquè un embaràs siga exitós, hi ha milers de passos que han d'anar bé, però un dels primers obstacles és la implantació de l'embrió, on l'òvul fecundat s'ha d'aferrar al revestiment de l'úter perquè puga començar a adaptar-se a l'embaràs. Qualsevol error en aquest procés provocaria un embaràs fallit. De fet, aproximadament el 75% dels embarassos fallits estan relacionats amb defectes en aquesta fase d'implantació i, malauradament, sabem poc sobre com funciona aquest procés. Shp2 és una proteïna que es fa cada vegada més abundant a mesura que els embrions s'implanten al revestiment uterí. Els investigadors van descobrir en ratolins que la falta de Shp2 (fila inferior de la imatge) va resultar en un lloc d'implantació d'una mida més menuda (la forma circular central), la qual cosa va significar, finalment, que l'embrió no poguera sobreviure. Per a les dones que patixen una pèrdua precoç i recurrent de l'embaràs, Shp2 pot ser un objectiu crític no només per diagnosticar d'una manera més eficaç, sinó també per tractar les persones amb problemes d'infertilitat.

  Escrit per Sophie Arthur

  Imatge del treball de Jianghong Cheng, Jia Liang i Yingzhe Li, i col·laboradors
  School of Pharmaceutical Sciences, State Key Laboratory of Cellular Stress Biology, Xiamen University, Xiamen, Fujian, Xina
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, gener de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.