-
7 de novembre de 2015
El Seguici de les Mosques del Vinagre
Una pràctica molt comuna en el món animal és la de seduir a les parelles mitjançant cançons – com nosaltres fent una llista de reproducció de cançons amoroses. El mascle de la mosca del vinagre no és una excepció – fent vibrar les seues ales, produïx una especie de cançó que atrau a les femelles i envia senyals a altres mascles per a començar a competir per una parella. ¿Però com entenen les altres mosques açò? Els científics han identificat un tipus de cèl·lula en el cervell dels mascles de les mosques del vinagre (en verd a la foto) que proporciona una unió crucial entre les seues antenes, que detecten vibracions sonores, i una àrea del cervell que integra els sons de seducció amb altres signes d’aparellament com les feromones. Basant-se en aquestes senyals, el cervell se n’adona que és hora de començar el ritual d’aparellament i la competència per les femelles. Tot i que parega extrany preocupar-se pel ritual de seducció de les mosques del vinagre, aquests experiments ens mostren que els nostres comportaments primaris estan dictats per allò que escoltem, veiem i sentim.
Escrit per Gaëlle Coullon
Imatge del treball realitzat per Chuan Zhou i col·laboradors/es
Howard Hughes Medical Institute, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en eLife, setembre 2015
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.