• 6 de novembre de 2015

  Més Gran que la Vida

  Sovint és mencionat com un dels productes més extraordinaris de l'evolució, l'ull és una peça remarcable d'enginyeria óptica. Qualsevol canvi en la seua estructura interferirà amb la visió, com exemplifiquen el pacients amb buftàlmia, una afecció en la que l'excessiu creixement dels teixits oculars causa l'engrandiment del globus ocular. Això fa que la llum no s'enfoque en la retina, causant miopia severa. Investigadors que estudiaven el desenvolupament de l'ull del mamífers han identificat recentment un gen clau en aquest procés, el LRP2, que codifica un receptor que intercepta senyals de creixement a l'ull, fent aturar la seua expansió al moment adequat. Com mostren aquestes seccions d'ulls, el ratolí que no té LRP2 desenvolupa ulls molt més grans (imatge de l'esquerra) que el individus sans (a la dreta). Aquest descobriment contribuix al nostre coneixement de la causa que hi ha darrere d'algunes miopies i per a desxifrar el desenvolupament d'un òrgan exquisitament complex.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge cortesia del Max Delbrück Center for Molecular Medicine
  Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Berlin, Alemanya
  Drets reservats pel fotògraf
  Publicat en Development Cell, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.