• 09 de març de 2022

  Els Espais Intermedis

  Les plantes necessiten un sòl suau i estructurat perquè les seues arrels puguen travessar els espais entre les partícules. Les cèl·lules en el cos gaudixen de condicions de creixement poroses similars a les dels hidrogels granulars (materials injectables que estimulen el creixement) poden proporcionar durant la reparació de teixits desprès d'una lesió o malaltia. Els investigadors van pensar que la forma de les partícules en aquests hidrogels podria afectar la facilitat amb la qual creixen les cèl·lules, per la qual cosa van realitzar simulacions digitals del transport de partícules a travès de materials compostos per esferes xicotetes (esquerra) i més grans (centre), o amb forma de vareta (dreta). Les partícules es movien més lliurement a travès dels porus del material en forma de varetes que tenia rutes més interconnectades. Aquesta facilitat d'accés també va ajudar al creixement cel·lular en la pràctica: en els experiments, diversos tipus de cèl·lules van penetrar en el material i van créixer a una major densitat en hidrogels amb materials amb forma de vareta que en hidrogels esfèrics. El disseny millorat de l'hidrogel podria conduir a una reparació i regeneració més eficients en el teixit lesionat i millors resultats per als pacients.

  Escrit per Anthony Lewis

  Vídeo del treball de Taimoor H. Qazi i col·laboradors
  Department of Bioengineering, School of Engineering and Applied Sciences, University of Pennsylvania, Philadelphia, PA, EUA
  Drets del vídeo reservats pels autors originals
  Publicat en Advanced Materials, desembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.