-
13 de gener de 2017
Embaràs Pausat
Aquestes pilotes de cèl·lules tan boniques són embrions de ratolí en cultiu, uns quatre dies després de la fecundació. Si els traspassarem a una mare, es necessitarien aproximadament 16 dies més per poder desenvolupar-se i nàixer. Si es manteniren en cultiu, moririen en un o dos dies. Açò, llevat que siguen hibernats. En efecte, els científics han descobert recentment – per casualitat– que poden posar els embrions de ratolí cultivats en vida latent durant un màxim de quatre setmanes. Els investigadors havien estat estudiant els efectes de la inhibició del factor de creixement en embrions de ratolí, però no havien previst que el desenvolupament simplement parara, ni tampoc que es reiniciara una vegada que es va eliminar l'inhibidor. Però es va reiniciar, i els embrions reanimats, transferits a una mare, es van desenvolupar de manera normal. Els embrions humans també es deterioren ràpidament en cultiu. Per tant, s'espera que aquest descobriment fortuït podria traduir-se en formes de millorar la viabilitat dels embrions per a la reproducció assistida en les persones.
Escrit per Ruth Williams
Imatge cortesia de the Ramalho-Santos lab, University of California, San Francisco
Eli and Edythe Broad Center of Regeneration Medicine and Stem Cell Research, Center for Reproductive Sciences and Diabetes Center, University of California San Francisco, San Francisco, CA, EUA
Investigació publicada en Nature, novembre de 2016
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.