-
9 de setembre de 2017
En Aquesta Unió
Tardem una fracció de segon en dir a les nostres cames que espenten o que donen un cop de peu. Senyals elèctrics entren als nostres músculs per les unions neuromusculars, similars a les que es mostren en roig en aquest múscul de ratolí. Aquesta imatge de microscòpia de fluorescència també ressalta les motoneurones del ratolí (verd) les quals porten senyals des del sistema nerviós central, amb l'ajuda de components químics provinents de vasos sanguinis pròxims (porpra). Aquest ratolí presenta una mutació en un gen nomenat GARS, el qual també es troba implicat en una alteració humana dels nervis anomenada malaltia Charcot-Marie-Tooth tipus 2D (CMT2D). Es pensava que aquesta mutació causa dany als nervis (neuropatia) i debilitament dels músculs degut a què dificulta el correcte desenvolupament dels vasos que porten nutrients. Però els vasos en aquest ratolí estan sans. Açò podria parèixer com un gran misteri. Però ara els investigadors saben que la mutació en GARS causa problemes específicament en el sistema nerviós – un pas vital per a poder comprendre i tractar millor CMT2D.
Setembre és el Mes de la Conscienciació en la Malaltia de Charcot-Marie-Tooth, al Regne Unit
Escrit per John Ankers
Imatge cortesia de James Sleigh, UCL Institute of Neurology, Londres, Regne Unit
Sobell Department of Motor Neuroscience and Movement Disorders, Institute of Neurology, University College London, Londres, Regne Unit
Investigació publicada en Scientific reports, agost de 2017
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.