• 1 de novembre de 2015

  Enfrontament

  Ja siga per accident o malaltia, la pèrdua d'un ull és una experiència angoixant. Però gràcies a l'enginyós fet de fabricar pròtesis com aquesta per a la substitució de l'ull i d'una placa facial, a més de l'habilitat d'un cirurgià, almenys part del dany pot ser reparat i reconstruir-se una cara. Aquesta és una placa de mitja cara, que s'utilitza per a les persones que han perdut el seu ull i altres parts de la seua conca. La placa és de titani –un metall lleuger però increïblement fort– fet a mà i basat en les característiques individuals del pacient. Encara que els ulls artificials van ser originalment de vidre, aquest és acrílic pintat a mà, amb la tècnica d'oli per a què coincidisca amb l'altre ull perfectament. Fer aquests transplantaments no és una tasca fàcil, ja que es necessiten alts nivells d'art i artesania per fer una còpia realista. Però això està canviant, ja que els 'ocularistes' (les persones que fan els ulls artificials) estan recorrent a la impressió digital i fins i tot, a la impressió 3D per crear rèpliques més realistes.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de William Riddle
  Aquesta imatge està inclosa en l'exposició International Images for Science 2015, organitzada per la Royal Photographic Society y financiada per Siemens, com a part del projecte Curiosity
  Drets autor reservats pel fotògraf


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.