• 31 d´octubre de 2015

    Una Signatura Viríca

    Durant l´última dècada ha tingut lloc un progrés significatiu en la teràpia antiviral, com a conseqüència ha augmentat l'obtenció de resultats més oportuns i precisos. Recentment, una nova tècnica no invasiva, que empra microscòpia de força atòmica, s´ha introduït per a identificar i estudiar el virus, basant-se en les seues interaccions electrostàtiques. Els investigadors han descobert que la càrrega electrostàtica a la superfície del virus depèn de les proteïnes que componen la coberta del virus i del material genètic que conté. Com a conseqüència, la càrrega electrostàtica serveix com una signatura única per a cada virus, que ajuda al diagnòstic. Mitjançant l´absorció de diferents partícules víriques sobre una superfície de grafit, es pot mesurar els nivells individuals d´atracció cap a una sonda carregada i calcular la càrrega electrostàtica, proporcionant una idea de l´estructura i de la identitat del virus. A la imatge trobem cobertes del bacteriòfag T7 –la sonda carregada es col·loca per damunt per a mesurar l´atracció cap a la punta.

    Escrit per Helen Thomas


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.