-
26 de novembre de 2017
Entrar a l'Arena
Fer recerca en neurociència no ha d'implicar moltes màquines cares cridaneres: tot el que es necessita és alguns instruments barats i una mica d'imaginació. La màquina de l'esquerra és un etoscopi, que s'utilitza per estudiar el comportament de petites mosques del vinagre o d'altres animals. Les mosques entren a una 'arena' a la part inferior del dispositiu i són rastrejades automàticament per una càmera de vídeo controlada per ordinador incrustada a la part superior. Per fer que aquesta tecnologia estiga a disposició dels científics amb qualsevol pressupost, els investigadors han desenvolupat instruccions de codi obert per fer un etoscopi amb impressió 3D, una càmera de vídeo barata i un ordinador senzill del tipus Raspberry Pi. Per a aquells amb pressupost ajustat, com els laboratoris escolars, hi ha fins i tot instruccions per a versions LEGO i cartró. Comparant animals que han estat modificats genèticament o tractats de diferents maneres, qualsevol neurocientífic en potència pot començar a destapar la complexa interacció entre els gens i el comportament.
Escrit per Kat Arney
Imatge del treball de Quentin Geissmann i col·laboradors/es
Department of Life Sciences, Imperial College London, Londres, Regne Unit
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en PLOS Biology, octubre de 2015
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.