• 26 de novembre de 2017

  Entrar a l'Arena

  Fer recerca en neurociència no ha d'implicar moltes màquines cares cridaneres: tot el que es necessita és alguns instruments barats i una mica d'imaginació. La màquina de l'esquerra és un etoscopi, que s'utilitza per estudiar el comportament de petites mosques del vinagre o d'altres animals. Les mosques entren a una 'arena' a la part inferior del dispositiu i són rastrejades automàticament per una càmera de vídeo controlada per ordinador incrustada a la part superior. Per fer que aquesta tecnologia estiga a disposició dels científics amb qualsevol pressupost, els investigadors han desenvolupat instruccions de codi obert per fer un etoscopi amb impressió 3D, una càmera de vídeo barata i un ordinador senzill del tipus Raspberry Pi. Per a aquells amb pressupost ajustat, com els laboratoris escolars, hi ha fins i tot instruccions per a versions LEGO i cartró. Comparant animals que han estat modificats genèticament o tractats de diferents maneres, qualsevol neurocientífic en potència pot començar a destapar la complexa interacció entre els gens i el comportament.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Quentin Geissmann i col·laboradors
  Department of Life Sciences, Imperial College London, Londres, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.