• 29 de maig de 2019

  Entrega Reparadora

  Preparat per llançar-se al cel nocturn per damunt de la Universitat de Maryland, aquest dron porta carrega viva: un renyó per a un pacient d'un hospital proper. Mentre que els trasplantaments d’òrgans normalment s'enfronten a una carrera contra el temps d’isquèmia freda -la quantitat de temps pot sobreviure sense un subministrament de sang, complicat per les rutes de missatgeria i els horaris de les aeronaus- l'entrega per drons pot ser la resposta. L’avió no tripulat disposa d’un conjunt de sensors a bord coneguts com HOMAL (que en anglès es referix a Aparells de Monitorització i Qualitat d’Organs Humans per a viatges de Llarga Distància), que permeten als pilots controlar la salut de l’òrgan i les condicions de vol des del terreny. Les biòpsies abans i després dels vols de proves, de fins a uns cinc quilòmetres, suggerixen que els òrgans es mantenen en perfecte estat de salut, augmentant l'esperança que els drons puguen viatjar un dia molt més enllà amb les seues entregues especials.

  Escrit per John Ankers
  Imatge de University of Maryland Medical Center/University of Maryland School of Medicine
  Division of Transplantation, Department of Surgery, University of Maryland, Baltimore, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en American Journal of Transplantation, març de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.