-
26 de febrer de 2019
Era de la DISCO
Fruit de tècniques millorades durant diversos anys per científics de tot el món, aquest renyó de ratolí és quasi completament transparent, a excepció de la seua complexa xarxa de vasos sanguinis. DISCO és un mètode per a l'''aclariment'' dels teixits –retirant molècules opaques, però deixant estructures clarament visibles com artèries o nervis. Des del seu desenvolupament fa uns quants, s'han anunciat diferents prodediments DISCO –aquest renyó s'observa sota un microscopi d'alta potència utilitzant el nou FDISCO. Ajustant la temperatura i el pH del mètode original, FDISCO conserva la tinció fluorescent del renyó durant més temps, de manera que les mostres es poden investigar durant mesos (en lloc de dies) utilitzant la microscòpia de làmina de llum, menys agressiva. Bastant temps, potser, per comptar els 15.740 glomèruls del renyó: petits nusos de vasos sanguinis (grocs) que ajuden el renyó a filtrar la sang –o per examinar les seues estructures per detectar senyals de malaltia.
Escrit per John Ankers
Britton Chance Center for Biomedical Photonics, Wuhan National Laboratory for Optoelectronics, Huazhong University of Science and Technology, Wuhan, Hubei, Xina
Vídeo publicat originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY-NC 4.0)
Publicat en Science Advances, gener de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.