• 3 d'agost de 2017

  Escorça Complexa

  L'autisme és una afecció complicada, amb una sèrie de símptomes i un espectre de severitat, vinculats a una sèrie de factors genètics i ambientals. En alguns casos específics, els pacients posseeixen una mutació en un gen anomenat CHD8, que juga un paper en l'empaquetament de l'ADN. Imitant els símptomes de l'autisme en humans, els ratolins amb mutacions en el CHD8 demostren una disminució de la capacitat cognitiva i augment de la grandària del cervell, o megalencefàlia. Es mostra l'escorça cerebral d'un ratolí en desenvolupament, amb diferents colors que destaquen les seues múltiples capes. El CHD8 està molt expressat al començament del desenvolupament i contribueix al desenvolupament correcte d'aquesta sofisticada estructura. Més endavant en la vida, les mutacions en el CHD8 també alteren altres funcions, com ara la formació de sinapsis [connexions entre les neurones]. Mentre se centra només en casos rars i específics, la investigació sobre el CHD8 obri el camí perquè altres estudis aprofundixquen en els mecanismes genètics subjacents a l'autisme.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge d'Alex Nord, University of California, Davis
  University of California Davis, Davis, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Neuroscience, juny de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.