• 14 d'abril de 2016

  Estafilococs Enganxosos

  Estenent-se entre ‘micropals’ molt més petits que l'ample d'un cabell humà, els bacteris Staphylococcus aureus formen una xarxa de cadenes que semblen l'obra de Spiderman. Cada punt morat és un bacteri individual, mentre els grans cercles grisos són els extrems dels micropals de poli-dimetil-siloxà. Mitjançant la creació d'aquest tipus de suports de diferents formes i textures, els científics estan adquirint una millor comprensió de com els bacteris s'adhereixen a les superfícies. Les colònies de bacteris formen aquest tipus de xarxes a mesura que creixen, per exemple sobre implants quirúrgics, utensilis de cuina i teixits humans, per crear una barrera contra les cèl·lules del sistema immune, medicaments o substàncies químiques que tracten de matar-les. La comprensió de com els bacteris s'adherixen portarà als científics un pas més a prop del disseny d'implants quirúrgics que siguen difícils de què els microbis s'aferren, i potser fins i tot medicaments que poden aturar la seua adhesió, el que reduiria el risc d'infecció.

  Escrit per Vicky Ware

  Imatge de Zeinab Jahed
  Destacat al Cell Picture Show, categoria de biofísica
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Aquesta va ser la imatge guanyadora a la Biophysical Society Image Competition a 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.