• 15 de novembre de 2020

    Estratègia de la Reparació Natural

    Després d'un vessament cerebral, el cervell treballa ràpidament restaurant el flux sanguini al voltant de la zona afectada reorganitzant i reestructurant els vasos sanguinis veïns. No obstant, els científics no tenen clar en quina mesura aquest procés de remodelació ajuda al pacient a recuperar les habilitats i comportaments que perderen durant el vessament cerebral. Per respondre a aquesta pregunta, els neurocientífics van usar microscòpia per rastrejar com canviaven els vasos sanguinis al còrtex motor d'un ratolí al llarg de les de dues setmanes posteriors a un accident isquièmic transitori. Etiquetant diferents parts del sistema vascular, incloent la fina capa de cèl·lules que recobreix els vasos sanguinis (en verd), van ser capaços d'identificar el intèrval de temps exacte de remodelació vascular on el flux sanguini és restaurat al voltant de la zona afectada, que és sovint un signe de que les habilitats motores estan a punt de tornar. Entendre aquesta estratègia de reparació del cervell podria ajudar als científics a dissenyar noves teràpies per millorar i accelerar el procés de recuperació per als pacients amb vessament cerebral.

    Escrit per Gaëlle Coullon

    Imatge feta per Michael R. Williamson i col·laboradors
    Institute for Neuroscience, University of Texas at Austin, Austin, TX, EUA
    Drets de imatge reservats a Journal of Neuroscience
    Publicat en la portada de Journal of Neuroscience, setembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.