• 16 de novembre de 2020

  Problemes Superficials

  Anar a l'hospital mai és una bona notícia, i és encara més frustrant per les persones que agafen una malaltia extra durant la seua estància. Pseudomonas aeruginosa és el bacteri darrere d'una de les infeccions d'hospital més comunes, i és extremadament poderós quan s'adhereix a una superfície sòlida. Es desconeix com aquest ancoratge el fa més virulent, aleshores un nou estudi va usar un biosensor per detectar un compost clau produït pel bacteri. Els experiments van revelar que el bacteri accelera la producció i secreció de molècules alquil-quinolones tòxiques, marcades amb el sensor en una població adherida a una superfície. Quan el bacteri s'adhereix, els compostos són empaquetats i secretats per ferir a cèl·lules amfitriones properes. Revelar com dicta aquesta adhesió física el comportament molecular del bacteri per reforçar el seu atac podria apuntar a noves maneres d'abordar o previndre infeccions de P. aeruginosa o d'altres enemics problemàtics similars.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Geoffrey D. Vrla i col·laboradors
  Department of Molecular Biology, Princeton University, Princeton, NJ, EUA
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, setembre de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.