• 9 de juny de 2016

  Fent la Medicina per a Elles

  Al segle XIX s'esperava que les dones foren ben casades i que es quedaren a casa. Elizabeth Garrett Anderson (esquerra) va desafiar aquest model per convertir-se en una metgessa pionera i activista política dels drets de la dona. Es va inspirar en una conferència d'Elizabeth Blackwell, la primera dona metgessa als Estats Units. Això la va portar a formar-se com a infermera quirúrgica, encara que, com a única dona en la matèria, li va ser prohibit participar plenament en les operacions. Les seues sol·licituts per a les facultats de medicina van ser rebutjades perquè a les dones no se'ls va permetre estudiar medicina fins que s'aprovà la llei pertinent en 1876. No obstant això, Anderson va aconseguir obtenir una llicència de farmacèutica, i en 1866 va obrir un dispensari a Londres per a dones i xiquets (a la foto). Es va mantenir decidida a obtenir el títol de metgessa, i finalment acudí a la Universitat de París per qualificar-se com a la primera dona metgessa d'Anglaterra. Anderson també va participar en el moviment sufragista al costat de la seva germana, Millicent Garrett Fawcett.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatges cortesia de la Wellcome Image Library . Retrat de Swaine.
  Imatges Wellcome
  Imatges publicades originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.