• 31 de març de 2017

    Fet des de Zero

    Per primera vegada, els investigadors han construït amb èxit una estructura artifical semblant a un embrió a partir de cèl·lules mare. Aquest avanç es va aconseguir mitjançant la combinació de cèl·lules mare embrionàries de ratolí (ESC; que donen lloc a la embrió pròpiament dit) amb cèl·lules mare trofoblàstiques (TSC; que formen la placenta) al voltant d'una bastida 3D. L'embrió artificial resultant (a la part esquerra de la foto, amb les ESC en roig i les TSC en blau), va imitar el desenvolupament d'un embrió de ratolí natural (a la part dreta), tot i que no seria capaç de produir un fetus viable. Com a camp d'estudi tècnicament difícil i èticament sensible, les primeres etapes del desenvolupament embrionari estan relativament mal enteses. Els embrions artificials constituixen una oportunitat per a una investigació més àmplia sobre les primeres etapes del desenvolupament humà, el qual actualment depèn de les donacions de les clíniques de fecundació in vitro. Atés que ja s'està demostrat que la comunicació entre els ESC i les TSC és crucial per al desenvolupament embrionari, aquest sistema podria ser utilitzat per ajudar-nos a entendre per què es produeixen problemes durant l'embaràs.

    Escrit per Emmanuelle Briolat


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.