• 5 d'agost de 2016

  Fort i Robust

  ¿Sentir-se fort? Tant si eres un culturista rebenta-bíceps, un tipus esbelt i prim, o qualsevol cosa entre tots dos, els teus músculs només funcionen gràcies a una molècula anomenada desmina. Ressaltada en verd en aquesta imatge de les cèl·lules musculars de conill vistes amb un microscopi, la desmina és responsable de mantindre unida la estructura interna de les cèl·lules musculars perquè es puguen contraure i estirar mentre et mous. L'herència d'una versió defectuosa del gen que sintetitza la desmina causa importants problemes musculars, no solament amb els músculs que mouen el cos, sinó també amb les 'manxes' musculars als pulmons i la bomba que mou el cor, cosa que causa la paràlisi i insuficiència cardíaca sobtada. El desenvolupament de proves genètiques per a defectes de desmina ajudarà als metges a diagnosticar aquests problemes més ràpidament, permetent-los intentar intervencions que podrien salvar vides com marcapassos i màquines de respiració, així com la preparació del camí per a possibles futurs tractaments per a ajudar a mantindre la musculatura dels pacients.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge per Natalie Prigozhina i Daniel Schroen
  Cell Applications, Inc, EUA
  Drets reservats per l'autor original


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.