• 6 d'agost de 2015

  ¿Menjant per Dos?

  Pot semblar un alienígena descendit des de l'espai, però es tracta de les entranyes d'una femella de la mosca de la fruita. L'intestí de la mosca s'enrrolla cap a d'alt (el centre blau) damunt dels seus ous en creixement cap a l'esquerra i a la dreta (rosa), i el greix s'emmagatzema baix (taronja brillant). Després de l'aparellament les mosques femelles alliberen una hormona, el que provoca que el seu intestí cresca dramàticament, i estimula el seu cos per a emmagatzemar més greix, segons resultats publicats aquest mes pels científics del MRC's Clinical Sciences Centre (CSC). Anomenada hormona juvenil, actua d'una maneta similar a les hormones tiroidees humanes.  Els científics saben que el nivell d'hormones femenines canvia durant l'embaràs i afecta al nostre sistema digestiu. Estudis anteriors també han mostrat que els intestins de molts mamífers creixen durant  l'embaràs. Els investigados del CSC diuen que els seu treball sugereix que les dones no necessiten ''menjar per dos'' durant l'embaràs perque els seus  cossos canvien de manera que absorbeixen més energia del seu aliment.

  Troba més informació sobre aquesta imatge, i llig més sobre els treballs del MRC’s Clinical Sciences Centre sobre senyalització digestiva i metabolisme.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge produïda per Paola Cognigni, del treball amb Irene Miguel-Aliaga
  MRC Clinical Sciences Centre
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en iLife, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.