• 22 de març de 2022

  Fracàs en la Divisió

  Les cèl·lules que recobrixen els nostres intestins s'han de substituir cada cinc dies perquè puguem continuar absorbint tots els nutrients dels nostres aliments. Les cèl·lules mare intestinals són les responsables d'aquesta substitució. Es troben a la base de les vellositats, que són les estructures, semblants a uns dits, que es veuen a la columna de la dreta en aquestes seccions especialment tenyides d'intestí de ratolí. A mesura que les cèl·lules mare es dividixen, espenten lentament les noves cèl·lules cap amunt, com una cinta transportadora, substituint les velles per unes de més noves. Per a un intestí sa, és fonamental que es mantinga aquesta població de cèl·lules mare. MLL1 és una proteïna necessària per a aquest manteniment. Sense ella (part inferior de la imatge), les cèl·lules mare no es poden dividir de manera tan eficient, com mostra la tinció marró, la qual cosa conduïx a una reducció de les cèl·lules caliciformes (tinció blava a la columna dreta) que són un lloc principal per a la digestió dels nutrients. Això conduïx ràpidament a una insuficiència intestinal.

  Escrit per Sophie Arthur

  Imatge del treball de Neha Goveas i col·laboradores
  Genomics, Center for Molecular and Cellular Bioengineering, Biotechnology Center, Technische Universität Dresden, Dresden, Alemanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, desembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.