• 12 de desembre de 2018

  Fusió de Gotes

  Possiblement, la part més important de les nostres cèl·lules és el nucli, un petit contenidor de tot el nostre material genètic, el qual dicta les activitats que cada cèl·lula és capaç de realitzar. Utilitzant una tècnica de microscòpia confocal, un equip de científics ha desenvolupat recentment una nova tècnica per a l'estudi dels processos interns que transcorren al nucli. A partir de la mesura dels moviments naturals que es produïxen a l'interior del nucli, l'equip ha descobert que la seua estructura més gran, el nuclèol, es comporta de forma molt similar a una gota de líquid. Aquest equip, ha monitorat el nuclèol durant un procés anomenat fusió nucleolar, procés que únicament ocorre unes poques vegades al llarg de la vida útil d'una cèl·lula. A la imatge, s'observa com les gotes nucleolars (tenyides de roig) es fusionen conjuntament a diferents períodes de temps dins del nucli humà (tenyit de verd). Aquesta nova tècnica permetrà als científics estudiar estructures cel·lulars i processos sense necessitar d'interrompre'ls, donant noves aportacions sobre els processos que ocorren a l'interior de les nostres cèl·lules.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge de Christina Caragine i Alexandra Zidovska, Department of Physics, NYU
  Center for Soft Matter Research, Department of Physics, New York University, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors
  Investigació publicada en Physical Review Letters, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.