• 12 de desembre de 2018

    Fusió de Gotes

    Possiblement, la part més important de les nostres cèl·lules és el nucli, un petit contenidor de tot el nostre material genètic, el qual dicta les activitats que cada cèl·lula és capaç de realitzar. Utilitzant una tècnica de microscòpia confocal, un equip de científics ha desenvolupat recentment una nova tècnica per a l'estudi dels processos interns que transcorren al nucli. A partir de la mesura dels moviments naturals que es produïxen a l'interior del nucli, l'equip ha descobert que la seua estructura més gran, el nuclèol, es comporta de forma molt similar a una gota de líquid. Aquest equip, ha monitorat el nuclèol durant un procés anomenat fusió nucleolar, procés que únicament ocorre unes poques vegades al llarg de la vida útil d'una cèl·lula. A la imatge, s'observa com les gotes nucleolars (tenyides de roig) es fusionen conjuntament a diferents períodes de temps dins del nucli humà (tenyit de verd). Aquesta nova tècnica permetrà als científics estudiar estructures cel·lulars i processos sense necessitar d'interrompre'ls, donant noves aportacions sobre els processos que ocorren a l'interior de les nostres cèl·lules.

    Escrit per Gaëlle Coullon
    Imatge de Christina Caragine i Alexandra Zidovska, Department of Physics, NYU
    Center for Soft Matter Research, Department of Physics, New York University, New York, NY, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors
    Investigació publicada en Physical Review Letters, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.