• 20 d'agost de 2017

  Generant Còlons

  El tracte gastrointestinal (esòfag, estómac i intestí) pot sofrir una gran varietat de malalties. Els símptomes generals d'una malaltia gastrointestinal poden ser des de l’estrenyiment i diarrea fins a vòmits. Degut a què l'estudi d'òrgans equivalents en altres animals no pot demostrar amb precisió la manera en què estes malalties es manifesten en humans, els investigadors han optat per utilitzar tècniques d'enginyeria per convertir cèl·lules mare humanes en teixits artificials de còlon, vius, al laboratori. Per fer açò, s'hagueren d'identificar els marcadors genètics i moleculars correctes, que pogueren ser utilitzats per transformar amb exactitud les cèl·lules mare en organoids de còlon (mostrats a la imatge destacant diferents molècules marcades amb diversos colorants fluorescents). Els investigadors transplantaren estos organoids just davall de la superfície del renyó en ratolins (la qual cosa els prové d'un ambient nutritiu per seguir creixent), i van vore que adoptaven la forma, l'estructura i les propietats moleculars del còlon humà. Investigacions avançades sobre les malalties del còlon poden fer-se ja amb aquest sistema de model humà.

  Escrit per Katie Panteli
  Imatge del treball de Jorge O. Múnera i col·laboradors
  Division of Developmental Biology, Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, OH, EUA
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2017
  Publicat en Cell Stem Cell, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.