• 23 d'agost de 2021

  Genolls Esquinçats

  Els humans suportem una varietat de problemes com a resultat de caminar en posició vertical: prova clara que no vam ser dissenyats de manera intel·ligent. A part de problemes d’esquena i possibles problemes de naixement, els genolls danyats són un inconvenient de la vida a dos peus. De fet, s’estima que gairebé la meitat de nosaltres patirem artrosi de genoll en algun moment. Substituir els genolls gastats per uns artificials és l’últim recurs. Una altra opció és implantar una placa de suport a l’articulació existent abans que estrenque. Però els resultats d’aquesta cirurgia sovint són decebedors. El problema és que les formes del genoll varien, però les plaques no i no s’assegura un bon ajustament. Tanmateix, els avenços en imatge 3D de juntes i en impressió 3D poden permetre aviat la producció de plaques personalitzades, com la il·lustrada. A mida perquè s’adapte amb precisió a un pacient, esperem que les plaques proporcionen una manera més còmoda i flexible de superar aquest dèficit evolutiu.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de la University of Bath
  Department of Mechanical Engineering, University of Bath, Bath, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Communications Medicine, juny del 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.