• 16 d'agost de 2019

  Gestió del Canvi

  Es necessita una seqüència perfectament coreografiada de passos increïblement complexos per desenvolupar-nos des d’una sola cèl·lula a una persona completa. Cada pas està impulsat per l’activitat puntual de gens específics. Els amplificadors genètics són altres trams d'ADN que guien aquest procés, com l'escenari on els actors representen l'obra. En la mosca del vinagre, un gen essencial per al desenvolupament, anomenat Hunchback, depén del seu amplificador, P2, que al seu torn interactua amb una proteïna anomenada Bicoid. Però encara no està clar com l’acumulació gradual de Bicoid (verda a l’embrió de mosca del vinagre de la imatge, amb Hunchback en roig) dóna pas sobtadament a l'activació de Hunchback. Els investigadors han vist que P2 interacciona, abans de passar el missatge a Hunchback, no només amb Bicoid, sinó amb una gamma de molècules molt més àmplia del que es pensava. Canvis en els amplificadors poden causar malalties com el càncer, de manera que comprendre el seu funcionament ens pot ajudar a prendre el control quan les coses funcionen malament.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Jeehae Park i col·laboradors
  Department of Systems Biology, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.