• 15 d'agost de 2019

  Tu no Entres

  La sang humana s’omple de tot tipus de cèl·lules diferents que es formen a la medul·la òssia, des de glòbuls rojos portadors d’oxigen fins a cèl·lules immunitàries que lluiten contra les infeccions. També hi ha petits fragments anomenats plaquetes, imprescindibles per a la coagulació de la sang. Les plaquetes es formen per gemació de cèl·lules prou més grans de medul·la òssia molt més grans conegudes com a megacariòcits, que són més de deu vegades més grans que les cèl·lules sanguínies típiques. Fins fa poc, es pensava que aquest paper elaborador de plaquetes era l’única funció dels megacariòcits. Utilitzant una nova tècnica de microscòpia tridimensional, els investigadors han descobert que els megacariòcits (de color verd a la imatge) també actuen com a "porters" biològics, creant obstacles que controlen el moviment de les cèl·lules immitàries (de color gris i blau) als vasos sanguinis (de color roig) dins de la medul·la òssia. Fent un seguiment de com interaccionen diferents tipus de cèl·lules sanguínies i convertint aquestes imatges en simulacions per ordinador, els científics poden ara estudiar el comportament de les cèl·lules sanguínies en situacions de vida real, complexes, sense necessitat d’experiments amb animals.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge de Heinze Group, Rudolf Virchow Center, University of Wuerzburg
  Rudolf Virchow Center for Experimental Biomedicine, University of Würzburg, Alemanya
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Haematologica, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.