• 27 d'agost de 2020

    Guanyant Musculatura

    Talleu-hi un cordó de “puenting” i podreu veure moltes cordes elàstiques agrupades, que es flexionen per donar força a la corda general. El múscul es descriu sovint de manera similar: un feix de miofibril·les paral·leles a un tub paral·lel que s’esten de forma independent, però alhora, per contreure o relaxar el múscul. Aquestes simulacions expliquen una història lleugerament diferent, basades en els escanejos dels músculs del ratolí amb un microscopi electrònic digitalitzat. En lloc d'estar completament separades, les regions allargades anomenades sarcòmers (mesurades entre les bandes negres verticals) sovint formen branques entre les regions connectades de miofibril·les que es destaquen de diferents colors. Si bé això es produeix en diferents graus del múscul cardíac (superior) en comparació amb el múscul esquelètic (inferior), suggereix que els músculs de ratolins, i els nostres, poden comportar-se més com a malles musculars que com a cordes de “puenting”, plantejant noves preguntes sobre com aquestes estructures es veuen afectades per l'edat i les malalties.

    Escrit per John Ankers
    Imatge adaptada del treball de T. Bradley Willingham i col·laboradors/es.
    National Heart, Lung and Blood Institute, National Institutes of Health, Bethesda, MD, EUA
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en Nature Communications, juliol 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.