• 26 d'agost de 2020

  Lligam de per Vida

  La replicació de l’ADN és crucial per a la vida; sense aquesta no creixeríem. Un pas clau en la replicació és la formació d’una forquilla. Es pot comparar una forquilla de replicació amb la cremallera dels teus pantalons. L'hèlix de l'ADN és desenrotllada per un enzim, l'helicasa, que permet que altres enzims puguen copiar l'ADN. Tot i això, la manera en què l’helicasa s’uneix a l’ADN era un misteri. Investigadors de MRC LMS i Imperial College London van descobrir en el llevat que l’helicasa, formada per sis proteïnes anomenades Mcm2–7, es carrega sobre l’ADN en quatre passos i experimenta canvis estructurals durant tot el procés. a les imatges crio-EM veiem els primers tres passos (files de dalt a baix) amb l'helicasa ressaltada en verd i el complex de càrrega en blau al voltant del color roig de l'ADN. La replicació d’ADN en llevats i humans és extremadament similar, per la qual cosa aquesta investigació té el potencial d’aplicar-se a la sanitat, com per exemple inhibnt la replicació d’ADN en càncer. Més informació sobre aquesta investigació ací.

  Escrit per Lauren Green

  Imatge del treball de Zuanning Yuana, Sarah Schneider, Thomas Dodd and Alberto Riera, i col·laboradors.
  Grup de Replicació d'ADN, Institute of Clinical Sciences, Faculty of Medicine, Imperial College London, Regne Unit.
  Drets de la imatge reservats pels autors originals.
  Investigació publicada en PNAS, juliol 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.