-
21 de juny de 2020
Hormones Calentes
El delicat equilibri de què depén la nostra salut mental es deu a la regulació constant dels nivells d'hormones. Una interrupció en aquest sistema pot produir trastorns com la depressió o l'estrés posttraumàtic. Els investigadors que busquen una millor comprensió i nous tractaments es pregunten si és possible regular de manera artificial el nivell d'hormones quan el cos no es capaç d'aministrar-lo bé. Una nova manera d'abordar el problema empra nanopartícules magnètiques (localitzades als quadrats blancs) per estimular l'alliberament d'hormones en la glàndula suprarenal (a la imatge) amb un canvi de temperatura. Les nanopartícules injectades van romandre a les rates durant 6 mesos i podien variar la seua temperatura uns 6 ºC, suficient com per estimular canvis cel·lulars sense provocar cap dany. Provocar canvis que podrien tenir un impacte en la funció cerebral, regulant hormones clau com el cortisol o l'adrenalina sense mètodes quirúrjics invasius, és una premisa prometedora. Ajudarà els investigadors a esbrinar com les hormones ens afecten i podria aportar, eventualment, un mètode per gestionar els trastorns mentals en humans.
Escrit per Anthony Lewis
Imatge del treball de Dekel Rosenfeld i col·laboradors/es
Research Laboratory of Electronics and McGovern Institute for Brain Research, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, EUA
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en Science Advances, abril de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.