• 12 de juny de 2020

    Il·luminació de Gàbia

    Els investigadors han utilitzat raigs làser per imprimir gàbies tridimensionals microscòpiques que emplenen amb cèl·lules vives utilitzant ones sonores com si foren pinces. Açò no és ciència-ficció. Creada en Viena, les estructures de la gàbia van ser fetes conduint un raig làser a través d'un líquid, fent que s'endurira precisament la regió tocada pel làser, en patrons pentagonals i hexagonals formant així els ful·lerens (en roig). Aquestes esferes després, van ser col·locades dins d'un altre líquid, que contenia cèl·lules individuals agafades de ratolins i de vasos sanguinis humans. Les cèl·lules van ser mogudes a l'interior de les esferes utilitzant vibracions acústiques per a girar-les i rodar-les cap al seu destí. Una vegada dins, van creixent a través de les obertures menudes i es connecten amb cèl·lules que es troben en esferes properes per formar xarxes, mostrades ací com a projeccions de corda roja. La nova tècnica va ser capaç d'empaquetar més cèl·lules dins de cada esfera, cosa que abans havia estat impossible. Açò permetrà als científics investigar com creixen les cèl·lules en salut i malaltia.

    Escrit per Deborah Oakley
    Imatge del treball de Tanchen Ren i col·laboradors/es
    Bio-Acoustic MEMS in Medicine (BAMM) Laboratory, Stanford School of Medicine, CA, USA and Institute of Materials Science and Technology, TU Wien, Viena, Àustria
    Drets de la imatge reservats per Stanford University
    Publicada en Biofafrication, març de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.